dans med dine konflikter

03.04.20Bevæg dig gennem krisen og dans med dine konflikter. Det vi oplever er og bliver en naturlig del af livet. DU har chancen for at præge dit liv og din fremtid, men ansvaret er dit. Tør du danse?

Bevæg dig gennem krisen.


Konflikter er et vilkår for os alle. De findes, som alle ved, i vores privatliv, i samspillet og kontakten med dem der står os meget nært, men også mellem venner og bekendte. Også på arbejdspladsen møder vi konflikter. Alt er helt naturligt og en naturlig del af livet.


Nogle konflikter rammer kun overfladisk, og vi lægger dem hurtigt fra os, mens de svære kan sætte spor resten af livet. Konflikter kan ramme hårdt og ubarmhjertigt, gøre ondt og sætte dybe spor, både psykisk og måske også fysisk. Konflikter findes nemlig i alle afskygninger.


Konflikter kan være gode, fordi det er her vi har mulighed for at udvikle os som mennesker. Nogle konflikter rammer os så dybt, at det påvirker vores erhvervsevne, vores lyst til social kontakt eller måske reagerer vi med angst eller PTSD. Jeg har virkelig mødt mange mennesker på min vej, der var ekstremt hårdt ramt. Mange er først kommet godt videre når de er blevet tvunget til at stoppe op, og søge helt nye veje. Måske efter en fyring, en relation der brydes helt, måske et sygdomsforløb der har ændret alt. Nøjagtigt, som i en krisetid, som vi alle oplever lige nu. Ikke bare krise i familien, ikke kun i virksomheden, ikke kun i lille Danmark, men en krise der rammer hele verden! Ingen af os har nogensinde oplevet noget lignende.


Nu er tiden til at stoppe op, og finde ind til det der betyder noget. Finde nye måder at være sammen med familie, venner og kolleger på. Elsk, ros, vis din kærlighed, anerkend det gode du oplever, og gør nye ting sammen med dem du nu har kontakt med. Måske finder du også en ny måde at drive sin virksomhed på. Måske udvikler du nye metoder og produkter. Det tager lang tid at ændre vaner og livsstil, men det er nu du har muligheden. Gør det – og gør det bevidst.


Prøv at tænke på livet som en dans. Du danser måske alene eller måske med din partner. Det kan også være du danser med dine kolleger, eller måske du har lyst til at danse med en ny spændende samarbejdspartner. At danse er = med at bevæge sig! Bevæg dig gennem krisen, og vær ikke bange for at byde op til dans. Åbn dine sanser og find lysten til at prøve noget nyt og måske byde helt nye mennesker op til dans. Møder du bump på vejen så stop op, mærk efter, og så dans videre hen over eller uden om. Livet er fyldt med muligheder. De mennesker der ligger helt stille, dem der ikke er i bevægelse, dem der ikke danser, de rammes helt sikkert ekstra hårdt.


Alt hvad vi oplever lige nu, er en del af livet. Grib det, få det bedste ud af det. Rammes du hårdt af krisen, og oplever du det du har kæmpet for at bygge op falde til jorden, kommer det helt klart til at ramme dig hårdt. Måske rammer det mange der betyder noget for dig rigtigt hårdt. Det sætter spor. Dybe spor…. Men har du rejst dig en gang og skabt noget godt, så kan DU gøre det igen. Grib ud, støt hinanden og søg hjælp. VI er et helt fantastisk lille land med en befolkning der rykker tæt sammen i krisetider. Jeg er dybt dybt berørt over alt det gode jeg oplever i denne tid. Sammenhold gør stærk! Alt er i forandring, alt er i bevægelse, og sammen kommer vi igennem. Men husk, det er DIG der vælger om du har lyst til at danse…..


Del gerne hvis du er enig.


Kærlige hilsner

Henrik